Gyöngy-szirom
Ez a Száva medál névnapi, szülinapi ajándék sógornőm számára. Az övé lett a kis kulcstartódísz is:


Köszönet érte!
Gyöngy-szirom
Pénteken gyöngyfűzést tanultam Orsitól. Mindig csodálattal adózom a szaktudása és végtelen türelme előtt. Ugyanis ha tízen vagyunk, akkor legalább 15 féle tempóban haladunk. Ő mégis mindenkire egyformán oda tud figyelni. Nagyon jól éreztem magam. Köszönet a szép estéért és a sok segítségért. Ezt a kis kulcstartót készítettem, ami ajándék lesz:


 Minta: Orsi
Címkék 1 megjegyzés | | edit post
Gyöngy-szirom
Zöld-mániás vagyok, mondtam már? (no, meg türkizkék:-). Természetesen az első tökéletes kásagyöngy bogyó nem lehet más, csak is zöld. A díszletnek pedig története van: a cserépben található növény magját kedves barátnőmtől, Ildikótól kaptam. Ez a növény pedig a licsi. Szépen kibújtak a magok, és ami a különlegessége: az először kibújó levelek gyönyörű bordó színűek, majd később kivilágosodnak és átváltoznak zöld levéllé. Ezen folyamat minden lépése aránylag jól látható a képeken. Licsi-ültetvény valószínűleg nem lesz belőle, de remélem sokáig megmaradnak. És a cserép: szintén nagyon fontos. A díszítése a kisfiam keze munkája, még óvodás korából:-) Szóval a legkevésbé fontos a képeken: a bogyó:-)





Címkék 0 megjegyzés | | edit post
Gyöngy-szirom
Ez a minta úgy született, hogy volt egy Cyrene bogyó képem és megpróbáltam kitalálni a mintáját kép után. A dolog úgy sikerült, hogy nekem a 4x ismétlődő minta helyett lett 5x ismétlődő mintájú golyóm:-).
Orsi szerint csináltam egy új mintájú golyót. Remélem így van, ha esetleg valakinek ismerős a minta, kérem szóljon. Nem áll szándékom senki mintáját sajátként bitorolni. Nem vagyok még elég járatos mintaírás terén, de remélem érthető és reprodukálható. Íme:


Címkék 1 megjegyzés | | edit post
Gyöngy-szirom
Kész lett az újabb peyote bogyós fülbevaló

Gyöngy-szirom
A sapimat díszítő irrizáló rivoli kék keretben

Címkék 2 megjegyzés | | edit post
Gyöngy-szirom
És végre a már nagyon régóta áhitott Gerbera, lila színben.
Minta: perle4u
Címkék 0 megjegyzés | | edit post
Gyöngy-szirom
Első próbálkozásom peyote bogyó témában:

Gyöngy-szirom
Ezek a gömbök Szilu mintája alapján készültek:

Gyöngy-szirom
Gyöngy-szirom
Most már tudom, hogy igazi minőségi munkát csak is igazán jó alapanyagból lehet készíteni. Ezért a további ékszerekhez már szeretnék Miyuki gyöngyöket használni. Ezek a karkötők még nem abból készültek, ezért kicsit néhol 'ziláltak'.

Ezek pedig gyűrűvel ill. medállal együtt szettben:





Gyöngy-szirom
Szalmagyönggyel kombinált gyűrűk:


Más gyűrűk, Minta:  Peetje


Ennek a gyűrűnek a fűzését pedig Orsitól tanultam.
Köszi Orsi!



Gyöngy-szirom
Szeretettek köszöntök minden kedves látogatót!